Welke exploitatievorm is het best?

Zorgcomplex neemt zelf de exploitatie niet in handen, maar begeleidt u bij het uitwerken van het juiste exploitatiemodel. Zowel exploitatie in jullie eigen beheer als overgedragen exploitatie aan een externe partner behoren tot de opties. Op maat van uw vraag kunnen wij desgewenst met een exploitatiepartner ook een invulling aan de exploitatie of met u op zoek gaan naar een gepaste exploiitant. 

Wat de beste aanpak is, verschilt van zorgorganisatie tot zorgorganisatie. Wij geven u graag gericht advies.

shutterstock_1158168646

Gedeeld belang in efficiënte exploitatie

Al in de ontwerpfase houden wij op een doorgedreven manier rekening met de toekomstige exploitatie. Door het nauwgezet optimaliseren van de logistieke processen en de zorgprocessen in de ontwerpfase, leggen we de fundamenten van een efficiënte en kwaliteitsvolle exploitatie. Hiervoor ontwikkelden we een sterk basisconcept. 

In dit concept houden we rekening met alle organisatorische facetten, inclusief de huiselijke sfeer die we beogen, aandacht voor de verschillende bewonersgroepen, de looplijnen van bezoekers en medewerkers, de extra zorg die vereist is bij bijvoorbeeld een pandemie,… Het zijn slechts enkele van de talrijke parameters die we meenemen in ons verhaal. Alle details van de toekomstige exploitatie stemmen we graag af op uw wensen gaande van de logistiek voor het bedlinnen, de lockers en kleedkamers tot en met de administratieve systemen. Daarbij hebben we altijd één doel voor ogen: uw medewerkers kunnen zich maximaal focussen op een kwaliteitsvolle zorg en vooral op de bewoners.

georg-arthur-pflueger-eO_JhqabBY0-unsplash

Contact met de bewoners en patiënten

Wij ontwikkelen zorgvastgoed dat op een structurele manier de zorg ondersteunt en faciliteert. Naast de logistieke flow is de optimale inzet van personeel van essentieel belang. In ons intelligent zorgconcept krijgen uw medewerkers maximale mogelijkheden voor persoonlijk contact met de bewoners of patiënten. Zo begeleiden wij ook de invoering van slimme en geautomatiseerde zorgsystemen. Deze systemen ondersteunen in de eerste plaats uw zorgmedewerkers, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan de effectieve zorg. 

Ons verhaal loopt door

Als partner in uw zorginstelling hebben wij alle belang bij een efficiënte en kwalitatief hoogstaande exploitatie. Dit vormt een belangrijk verschil met traditionele projectontwikkelaars in de zorgsector. Na oplevering van het project verdwijnen zij uit beeld, terwijl ons verhaal als medefinancier en facilitair verantwoordelijke blijft doorlopen voor de volledige levensduur van het gebouw.

continue verhaal - zorgcomplex
TCO duidelijk - zorgcomplex

Correcte total cost of ownership

Een heldere en correcte total cost of ownership is essentieel in ons verhaal, waarbij het nieuwe of gerenoveerde zorggebouw maximaal is afgestemd op een kwalitatieve en efficiënte zorg van de patiënten of de bewoners. Deze afstemming start volgens ons totaalconcept met het ontwerp en een doordachte indeling van het zorggebouw. 

Hoe uw exploitatie organiseren?

De exploitatie na oplevering van het nieuwe of gerenoveerde zorggebouw kan op verschillende manieren georganiseerd worden: volledig in eigen beheer, deels uitbesteed of volledig overgedragen aan een externe partner. Elk model heeft specifieke voor- en nadelen, waardoor er geen algemeen sluitend antwoord bestaat. Wat altijd het beoogde doel is, is een bewoner/patiënt die centraal staat en dat er geen overbelasting is van het personeel.

Zorgcomplex begeleidt u graag bij het maken van de nodige analyses voor onderbouwde strategische beslissingen.

Ook voor de juiste keuze van exploitatiemodel kan u rekenen op Zorgcomplex. Bij de keuze voor een overgedragen externe exploitatie – deels of geheel - begeleiden we u graag bij het opstellen van de voorwaarden en het zoeken naar de juiste partijen en waarborgen daarbij steeds de belangen van u als klant. 

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash